Керамоти - Тасос - Кавала - Метеора - Солун

Дестинация:
керамоти-тасос-кавала-метеора-солун
Продължителност:
3 дни
Нощувки:
2 нощувки

 

Цена:

КЕРАМОТИ - ТАСОС - КАВАЛА - МЕТЕОРА - СОЛУН


02.05.2021г.; 22.05.2021г. 


1 ден

Отпътуване от Бургас, Карнобат по маршрут Бургас – Керамоти — Кавала — Паралия Катерини с кратки почивки по пътя.
Пристигане в Керамоти. Възможност за посещение на остров Тасос /с ферибот/ - разглеждане на столицата Лименас - древната Агора, църквата "Св.Николай" и по желание Градския музей. Екскурзоводска беседа. Свободно време. ВЪЗМОЖНОСТ ЗА МОРСКИ ОБЯД НА БРЕГА НА БЯЛО МОРЕ.
Отпътуване за Кавала - древния Неаполис. Пешеходна обиколка на старата градска част (Панаджа), аквадукта"Камарес" и по желание разглеждане на Средновековната крепост. Възможност за разглеждане руините на града основан от Филип II. Фотопауза при останките от древния форум и Базиликата. Възможност за РИБНА вечеря.
Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден

Закуска.
08:30 - Еднодневна екскурзия до Метеора – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света. Разглеждане на един от шестте функциониращи манастири. Свободно време в Каламбака - живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Възможност за обяд. Посещение на параклиса „Св.Параскева“ и извора на Афродита. СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ОБЯД В ГРАДЧЕТО КАЛАМБАКА -  ЖИВОПИСНО СГУШЕНО В ПОДНОЖИЕТО НА МЕТЕОРИТЕ.
Пристигане в хотела в късния следобед. Възможност за посещение на гръцка таверна / по предварителна заявка/. Нощувка.

3 ден

Закуска.
09:00 Отпътуване за Солун. Панорамна обиколка на града с екскурзовод на български език: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, Националния театър, Арката на Галерий, Панаирния град, Старата част на града с крепостта "Ептапиргио", откъдето се открива прекрасна гледка към Солунския залив и др. Посещение на църквата "Св.Димитър" - чудотворец и покровител на града. Свободно време.
БОНУС – РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО СОЛУНСКИЯ ЗАЛИВ С МУЗИКА И МНОГО НАСТРОЕНИЕ.
Отпътуване за България.
БОНУС - по пътя посещение на селището Порто Лагос - манастира  "Свети Никола" и църквата "Успение  Богородично".


Цената включва:

• транспорт с лицензиран туристически автобус 3* от Бургас;
• 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел в Паралия Катерини;
• Туристическа обиколка на Лименас с екскурзовод на български език;
• Професионален лицензиран екскурзовод по време на цялото пътуване;
• водач от агенцията;
• Туристическа обиколка на Кавала с екскурзовод на български език.

Цената не включва:

• медицинска застраховка — 2 евро на ден; административни и пътни такси – 8 евро;
• Туристическа обиколка на Солун  с екскурзовод на български език – 8 евро;
• Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро;
• Фериботен билет до Тасос – около  7 евро /двупосочен билет/;
• екскурзия до Метеора – Каламбака с екскурзоводско обслужване на български език – 20 евро;
•  Входна такса за посещение на манастир - 3 евро.
 

Цената е валидна за настаняване в двойни и тройни стаи. Ако няма възможна комбинация се заплаща задължително настаняването в единична стая.

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами не придружени от родителите си или пътуващи с единия от тях – се изисква да се носят по време на пътуването и оригинал и копие на нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина и копие на акт за раждане.

Резервиране: без финансов риск, с минимален депозит.
Карантина - връщане на парите.
При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България парите се възстановяват на клиента на 100% (без удръжки, глоби, неустойки).
При установяване на зараза от COVID-19 преди тръгване - позитивен PCR тест, парите се възстановяат на клиента на 100% (без удръжки, глоби, неустойки).
В случай, че се установи, че клиента е заразен от Covid-19 по време на пътуването - разходите по лечение в болница се покриват според условията на застрахователя за "Помощ при пътуване" (базова). Карантиниране на клиент е за сметка на предплатената вече екскурзия.