БУДАПЕЩА - ВИЕНА с възможност за Братислава или Виенска гора

Дестинация:
БУДАПЕЩА - ВИЕНА
Продължителност:
5 дни
Нощувки:
2 нощувки

Цена

Будапеща2-ри ден

 

Виена3-ти ден

 

БУДАПЕЩА - ВИЕНА

/С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА БРАТИСЛАВА ИЛИ ВИЕНСКА ГОРА/

30.04.2021г.; 05.05.2021г.; 16.06.2021г.; 18.09.2021г,; 08.12.2021г.; 15.12.2021г.; 18.12.2021г.
 

1 ДЕН

Отпътуване от Варна – Бургас – Сливен - Стара Загора /АМ Тракия/- Пловдив /АМ Тракия/ – София 22.30ч. по маршрут София - Белград – Будапеща. Будапеща напълно заслужава прозвището си "Париж на Източна Европа", съчетавайки западното великолепие с вечните унгарски традиции. 

2 ДЕН

Пристигане в Будапеща около 10:30. По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на Будапеща с професионален местен екскурзовод на български език - Площада на Героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Кратка беседа; Парламентът - една от най-големите парламентарни сгради в света; крепостният хълм "Будавар" с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща – свободно време за кафе; Катедралата "Св.Матяш", носеща името на най - известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата - издигната от Хабсбургите, за да защитава "перлата на Дунава" от нападения. Свободно време с възможност за обяд по булевард "Ракоци" и улица "Ваци" - една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкoстотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти. Нощна разходка с корабче по Дунав с шампанско и торта. Нощувка.

3 ДЕН

Закуска. Отпътуване за Виена. Будапеща - Виена - 180 км. 11.00 – пл. Мария Терезия започва панорамна обиколка на Виена /срещу доплащане/ с професионален местен екскурзовод на български език – представителният булевард "Рингщрасе", обграден от правителствени сгради, паркове и паметници; официалната резиденция на Хабсбургите - Дворецът "Хофбург"; Парламентът с фонтана на Атина Палада; Кметството в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; Дворецът "Белведере" – образец на бароковата архитектура от 18в; Виенската опера – един от най-известните и посещавани оперни театри в света; най-стария увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена – Виенското колело. По желание и срещу доплащане - разглеждане на лятната императорска резиденция - Дворецът "Шонбрун" с професионален местен екскурзовод на български език. Със своята великолепна барокова архитектура, уникални паркове, градини и интериор, и голяма историческа значимост днес той е една от най-посещаваните забележителности във Виена. Свободно време за разходка по търговската улица "Марияхилферщрасе". Нощувка.

4 ДЕН

Закуска. Свободен ден във Виена.
По желание и срещу доплащане - отпътуване за Братислава (Словакия). Братислава е гостоприемна и същевременно впечатляваща с внушителния замък Братиславски Храд, катедралата "Свети Мартин" и кокетните улички на Стария Град. Пешеходна разходка в старата част на града: Старата сграда на кметството - една от най-старите каменни здания в Братислава, и най-старото кметство в Словакия. Завършена е през XV век в готически стил. Фонтана на Стара Радница, Михалската порта, Катедралата"Свети Мартин". Около 13:30ч отпътуване.
БОНУС: Посещение на аутлет градчето "Пандорф" - 150 магазина за маркови стоки на изгодни цени, кафенета, ресторанти. Вечерта - отпътуване за България. 

Или 

Екскурзия Виенска гора - Лихтенщайн - Хайлинген кройц - Баден. 
Виенската гора е приказно място, обявено за резерват от ЮНЕСКО през 2005 г. Преминавайки през малки китни градчета, разположени в планината Виенска гора ще стигнем до приказния замък Лихтенщайн, откъдето започва историята на едноименния род. След него продължаваме към Хайлиген кройц - манастир на Светия кръст. Ще стигнем до някогашната ловна вила на Майерлинг. Посещава се и параклисът, където през 1889 г. намират своята трагична гибел австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера. В цистерцианския манастир "Хайлигенкройц" (1133 г.) ще посетим средновековната обител, където се намират гробовете на последните представители на династията Бабенберг. Последната ни спирка е Баден - курортно градче, известно със своите минерални извори, казиното, лозовите масиви и вината си. След дългата разходка и вкусното похапване - в Баден има очарователни ресторанти, които предлагат местни специалитети, се връщаме във Виена. 
Вечерта - отпътуване за България.

5 ДЕН

Пристигане в София около обяд.

Цената включва:

• 2 нощувки със закуски в хотели в Будапеща и Виена;
• Водач/представител на фирмата;
• Транспорт от София с комфортен туристически автобус /климатик, мини бар, кафе машина, видео система/;
• Посещение на най-стария увеселителен парк в Европа – „Пратер”;
• Посещение на аутлет градчето Пандорф.
• Гранични, пътни и магистрални такси;

Цената не включва:

• Градски такси – 3-4 евро/ден/човек - задължително доплащане в хотела;
• Международна медицинска застраховка; 
• Екскурзоводска програма в Будапеща, включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език – 18 евро;
• Екскурзоводска програма във Виена, включваща панорамна и пешеходна обиколка на града с професионален местен екскурзовод на български език – 20 евро;
• Eкскурзия до Братислава с професионален екскурзовод на български език – 22 евро;
Екскурзия до Виенска гора - Лихтенщайн - Хайлинген кройц - Баден - 19 евро;
• Нощна разходка с корабче по Дунав с шампанско и торта с професионален местен екскурзовод на български език – 20 евро;
• Посещение на двореца "Шонбрун" с професионален местен екскурзовод на български език – 25 евро;
Доплащане за двупосочен транспорт от/до:
• София – Пловдив/Пазарджик – София – 36 лв;
• София – Стара Загора – София – 40 лв;
• София – Сливен/Ямбол – София – 45 лв;
• София – Бургас – София - 50 лв;
• София – Варна – София – 70 лв.


 

Резервиране: без финансов риск, с минимален депозит.
Карантина - връщане на парите.
При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България парите се възстановяват на клиента на 100% (без удръжки, глоби, неустойки).
При установяване на зараза от COVID-19 преди тръгване - позитивен PCR тест, парите се възстановяат на клиента на 100% (без удръжки, глоби, неустойки).
В случай, че се установи, че клиента е заразен от Covid-19 по време на пътуването - разходите по лечение в болница се покриват според условията на застрахователя за "Помощ при пътуване" (базова). Карантиниране на клиент е за сметка на предплатената вече екскурзия.