ЗА ВЛЮБЕНИТЕ! Будапеща - Прага - Дрезден - Виена

Дестинация:
Будапеща, Прага, Дрезден, Виена
Продължителност:
6 дни
Нощувки:
5 нощувки

Цена

Будапеща2-ри ден

 

Прага3-ти ден

 

Екскурзия до Дрезден4-ти ден

срещу допълнително заплащане

Виена5-ти ден

 

Любовта към живота, към виното, към красотата трябва да бъде отбелязана подобаващо. А какво по-хубаво предложение от приятна екскурзия за Вас и най-близките Ви?

от 10 – 16.02.2020 и от 05 - 11.03.2020


1 ден

Отпътуване рано сутринта от *Варна /с доплащане-30,00 лв/, Бургас 01,00ч. по маршрут София-ГКПП Калотина- Ниш – Белград – Будапеща. Вечерта пристигане в Будапеща – един от най – красивите градове в Европа. Столицата на Унгария е разположена в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав. Основана сравнително скоро – в края на ХIХ век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 ден

Закуска. В 08.00ч. програма в града с местен екскурзовод /доплащане 20,00 евро/–Площада на героите – един от най-забележителните площади в унгарската столица, разположен в Пеща, в края на Андраши Авеню. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през 9 век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници; Националната галерия; хълма Замъка с Рибарските кули, откъдето се открива незабравима гледка към Парламента, мостовете над Дунав и голяма част от града; красивата готическа катедрала ”Св. Матияш” – наречена в чест на краля, който два пъти се венчава в нея и др./без влизане/.След обяд - отпътуване за чешката столица. Настаняване в хотел 3* в покрайнините на Прага. Нощувка.

3 ден

Закуска. Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 20,00 евро за обиколка + слушалки/. Пешеходен тур /около 3 часа/ от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време в Стария град. По желаие вечеря на кораб по р.Вълтава /на блок маса/ с доплащане 20,00 евро/. Нощувка.

4 ден

Закуска. По желание еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба” – гр. Дрезден /доплащане 45,00 евро – включва транспорт, пътни такси, местен екскурзовод и обиколка в Дрезден/. Обиколка с местен екскурзовод в старата част на града. По желание посещение на бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сикстинската Мадона” /входните такси на посещаваните в свободното време музеи не са включени в цената на екскурзията/. Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

5 ден

Закуска. Сутринта отпътуване за австрийската столица – Виена. Панорамна обиколка на „Дунавската перла” с местен екскурзовод на български език /доплащане 15,00 евро/ – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата - поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан” – най - голямата и прочута катедрала в Европа и др. Вечерта настаняване и нощувка в Будапеща.

6 ден

Закуска. По желание разходка с корабче по река Дунав /доплащане 20,00 евро/. Свободно време по ”Ваци” – пешеходна улица, с най - популярните кафенета в града, разположена успоредно на река Дунав. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цената включва:

• транспорт с автобус 3*;
• 2 нощувки + 2 закуски в Будапеща в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи;
• 3 нощувки с 3 закуски в района на Прага в хотел 3* в двойни/тройни стаи;
• водач по време на пътуването.

Цената не включва:

• туристическа програма в Будапеща с местен екскурзовод – 20,00 евро;
• разходка с корабче по река Дунав в Будапеща – 20,00 евро;
• туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 20,00 евро/ - задължително доплащане;
• еднодневна екскурзия до Дрезден– 45,00 евро;
• туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език – 15,00 евро;
• входните такси на посещаваните обекти - /комплекса Цвингер /Галерията на Старите майстори – 10-11 евро /;
• корабче по р. Вълтава с включена вечеря – 25,00 евро;
• доплащане за единична стая – 50,00 евро

* ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 30 записани туристи.

Срокове и Условия:

Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при условие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване. Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането.

Плащания:

• до 3 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек;
• до 10 дни преди Тръгване 100%;

Неустойки:

• за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета
• за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%
• за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%
• за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

Допълнителна информация:

• Офертата важи при минимум 40 туристи;
• При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването;
• Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина;
• Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни;
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.