Будапеща - Прага - Дрезден - Виена

Дестинация:
Прага, Дрезден, Виена, Будапеща
Продължителност:
7 дни
Нощувки:
6 нощувки

Цена

Будапеща - Прага - Дрезден - Виена

13 – 19.04.2020 / 01 - 07.05.20201 ден

Отпътуване от Бургас в 01,00 ч. - бензиностанция ОМВ до МЕТРО, Айтос в 01,30ч., Стара Загора - 03:00ч / разклона на Автомагистрала Тракия/, Пловдив – 04:30ч /бензиностанция Shell на Автомагистрала Тракия/, София - 07:00ч /бензиностанция OMV на бул. Сливница посока Калотина/ по маршрут София-ГКПП Калотина- Ниш – Белград – Будапеща. Вечерта пристигане в Будапеща – един от най – красивите градове в Европа. Столицата на Унгария е разположена в Среднодунавската низина, на двата бряга на река Дунав. Основана сравнително скоро – в края на ХIХ век, когато се обединяват градовете Буда, Пеща и Обуда. По желание - разходка с корабче по Дунав /осъществява се при мин.20 туристи, с доплащане/. Настаняване в хотел 3*. Нощувка. *Възможност за отпътуване от Варна в 23,00ч. Бензиностанция ОМВ до Автогара Варна на 12.04./01.05 с доплащане 30,00 лв/

2 ден

Закуска. Отпътуване за Чехия с кратка спирка в словашката столица Братислава. Пешеходна обиколка на старият град – Новият мост, катедралата «Св.Мартен», в която е коронована императрица Мария Терезия, Градския площад с фонтана на рицаря Ролан, Кметството, Архиепископалния дворец и кулата „Михалска брана”. Отпътуване за Чешката столица Прага. Настаняване в хотел 2/3* в район на Прага. Нощувка.

3 ден

Закуска. Програма в Прага с местен екскурзовод на български език /доплащане за обиколка + слушалки,около 3,5 часа/ - пешеходен тур от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време. По желание в 18,00 ч. 1,3 часова разходка с корабче по р. Вълтава, с включена вечеря на блок маса, без напитки /доплащане 25,00 евро/. Нощувка.

4 ден

Закуска. По желание в 08,00 ч. еднодневна екскурзия до столицата на Саксония, известна като „Флоренция на Елба”– гр. Дрезден /доплащане 45,00 евро - включва транспорт в двете посоки, пътни такси, местен екскурзовод и обиколка в старата част на Дрезден - комплекса Цвингер, Оперния площад, Кралската катедрала, катедралата Фрауенкирхе. Свободно време и възможност за музеи - бароковия дворец „Цвингер”, прочут с Музея на порцелана, Оръжейния музей и една от най-богатите картинни галерии в света, известна с шедьовъра на Рафаело – „Сстинската Мадона”, съкровищницата «Зелените сводове» /входните такси на музеите не са включени в цената на тура/ . Връщане в Прага вечерта. Нощувка.

5 ден

Закуска. В 08.00 ч.отпътуване за замъка Хлубока и Чешки Крумлов /доплащане 20,00 евро, без включени входни такси за замъка/ - един от най-известните и посещавани замъци в Чешката република, издигнат на северния край на езерото Будейовице, на остър нос над река Вълтава още през 13 век. Замъкът придобива сегашния си вид през 1871г. благодарение на семейство Шварценберг и по точно на съпругата на тогавашния владетел - Елеонора. По нейно желание е направен проект от архитекта Франц Беер на готически замък в стил Ундзор. За изграждането на прекрасния замък са били необходими около 40 години строителни дейности. Старият замък е напълно разрушен, а на негово място е изградена живописна сграда в готически стил с прекрасна английска градина. Общият брой на помещенията е 140, като за посетители са отворени 20 от тях. Интериорът на замъка е изключително пищен и дори разточителен, имайки в предвид особено ценните дърворезби, за изработката на които са похарчени огромни средства и усилия. Следобед - престой в Чески Крумлов - едно от най-красивите градчета на Чехия, изградено по поречието на река Вълтава, над който доминира замъка Крумлов храд (също известен и под името Шварценберг). Чески Крумлов е град, известен най-вече със своята архитектура - сградите му са в средновековен, ренесансов, бароков стил и в стил рококо, стария град e включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. Отпътуване за района на Австрия-Линц. Нощувка.

6 ден

Закуска. Програма в австрийската столица Виена с местен екскурзовод на български език /доплащане 15,00 евро/ – цветната къща на Хундертвасер; обиколка на Ринга; дворците Белведере – построен по поръчка на принц Евгений Савойски, днес дом на Австрийската галерия и Хофбург – официалната резиденция на австрийския президент; Колоната на чумата - поставена от император Леополд I като благодарност към небето, чуло молитвите му за спасение от страшната чумна епидемия през 1679 г.; катедралата ”Св. Стефан” – най - голямата и прочута катедрала в Европа и др. Свободно време. Нощувка в района на Гьор/Будапеща.

7 ден

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта, Пловдив,Бургас и Варна - след полунощ.

Цената включва:

• транспорт с автобус 3*;
• 3 нощувки + 3 закуски в района на Прага в хотел 2/3* в двойни/тройни стаи;
• 1 нощувка + закуска в района на Линц;
• 2 нощувки + закуски в района на Будапеща;
• пътни такси; • водач по време на пътуването;

Цената не включва:

• корабче по р.Дунав – 20,00 евро / при мин.20 записани туристи/;
• туристическа програма в Прага с екскурзовод на български език и слушалки – 20,00 евро;
• екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод– 45,00 евро;
• корабче по р. Вълтава с вечеря на блок масса,без включении напитки – 25,00 евро;
• обиколка с местен екскурзовод в замъка Хлубока и Чешки Крумов - 20 евро;
• входна такса за замъка Хлубока - 320 CZK;
• туристическа програма във Виена с екскурзовод на български език – 15,00 евро;
• таксите на посещаваните обекти по желание;

ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 25 записани туристи.

Цената е валидна за настаняване в двойни и тройни стаи. Ако няма възможна комбинация се заплаща задължително настаняването в единична стая.

Срокове и Условия:

Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при условие, че остават мин. 60 дни до датата на отпътуване. Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането.

Плащания:

• до 3 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек;
• до 10 дни преди Тръгване 100%

Информация за отпътуването се получава 2 дни преди датата на заминаване!

Неустойки:

• за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета
• за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%
• за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%
• за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

Допълнителна информация:

• Офертата важи при минимум 40 туристи;
• При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването;
• Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина;
• Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни;
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.