Халщат - Залцбург - Страсбург - Колмар - Париж - Женева - Монтрьо - Милано - Венеция

Дестинация:
АВСТРИЯ
ФРАНЦИЯ
ИТАЛИЯ
Продължителност:
10 дни
Нощувки:
9 нощувки

Цена

1099 лв. ЗАПИТВАНЕ

Халщат „Перлата на Австрия” - Залцбург – Страсбург - Колмар „Малката Венеция на Франция” - Париж – Женева – Монтрьо – Милано - Венеция

11 април – 20 април 2020


1 ден

Отпътуване от Бургас в 05,00ч. по маршрут ГКПП Калотина – Ниш – Белград –Загреб. Нощувка в Хърватия.

2 ден

Закуска. Отпътуване за Австрия, Халщат - „Перлата на Австрия”, разположен на брега на едноименното езеро, защитено от стръмните и изключително красиви склонове на алпийския планински масив Дахщайн. Дивно красивата планинска верига възхищава с монументалността на природните си образувания. Къщичките са се сгушили стена до стена на самия ръб на езерото, а някои от тях се простират дори и над водната повърхност, носени от стабилни дървени подпори. През 1996г., градът е обявен от ЮНЕСКО за културно наследство от световно значение. Пристигане след обяд в града на Моцарт – Залцбург. Пешеходна разходка – двореца и градините Мирабел, къщата – музей на Моцарт, улица “Гетрайдегасе”, Кметството, Катедралата „Св. Петър”. Нощувка в района на Залцбург.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Франция. Туристическа програма след обяд в Страсбург, столица на областта Елзас, паметника на Гутенберг – създателят на първата печатна машина в Европа; площадите “Клебер” и “Гутенберг”. По възможност - разходка с корабче из квартала «Малката Франция» /доплащане 20.00 евро/. Нощувка в района на Страсбург.

4 ден

Закуска. Посещение на Колмар- «малката Венеция на Франция» .Средновековно градче, разположено по каналите на р. Лош. Вечерта -изкачване на Айфеловата кула и едночасова разходка по Сена с корабче /общо 40,00 евро/ - заявяват се и заплащат предварително от България при записване. Вечерта - настаняване в хотел в района на Париж. Нощувка.

5 ден

Закуска. Еднодневна екскурзия до Дисниленд, Париж /доплащане за трансфер 20,00 евро + входната такса за парка се заплащат отделно/. Нощувка.

6 ден

Закуска. Полудневна екскурзия до замъка Версай /доплащане за трансфер-20,00 евро, входната такса - 20,00 евро + аудиогид се заплащат отделно за лица над 18г./ След обяд - посещение на Лувъра и свободно време по „Шан-з-Елизе”. Нощувка.

7 ден

Закуска. Отпътуване за Женева. Програма в старият град - Цветния часовник, едноименния фонтан, стария град и стената на Реформаторите и др. Настаняване и нощувка в района на Женевското езеро на френска територия.

8 ден

Закуска. Продължаваме за Монтрьо - перлата на швейцарската Ривиера с кратка фотопауза на брега на Женевското езеро и паметникът на Фреди Меркюри. Туристическа програма в централната част на Милано – пешеходна разходка от замъка Сфорцеско, улица Данте, прочутата Катедрала, пасажа Виктор Емануил, Миланската Ла Скала и др. Нощувка.

9 ден

Закуска. Отпътуване за Венеция. С корабче достигаме историческия център - емблематичната катедрала Сан Марко, Чаковниковата кула, Моста на Въздишките, Моста Риалто и др. /корабчето в двете посоки и такса чек пойнт - 30,00 евро/. Нощувка в Словения.

10 ден

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цената включва:

• транспорт с автобус 3*;
• обявените 9 нощувки +закуски при калкулирано настаняване в двойни и тройни стаи по резервация в хотели 2/3* и хотели от веригата “Ibis Budget” или подобен, от които – 1 нощувка в района на Любляна, 1 нощувка в района на Залцбург, 1 нощувка в района на Страсбург, 3 нощувки в Париж/южен район/, 1 нощувка в района на Женева/на френска територия; 1 нощувка в района на Милано, 1 нощувка в Словения;
• водач-представител на фирмата по време на пътуването;
• застраховка.

Цената не включва:

• входните такси на посещаваните обекти и корабчета;
• туристическа такса за влизане в Париж и панорамна обиколка – 15,00 евро/за два дни;
• еднодневен престой в парка Дисниленд, Париж - трансфер в двете посоки - 20,00 евро + входна такса за парка се заплаща отделно; • полудневна екскурзия до замъка Версай – 20,00 евро трансфер+входна такса за замъка с аудиогид- 20,00 евро възрастен ,деца до 18 са с безплатен вход;
• изкачване на Айфеловата кула и корабче по р.Сена – 40,00 евро/заявява се и заплаща предварително ;
• сити такса – 2.00 евро /човек/нощувка; /т.е. доплащане 18,00 евро за всички нощувки/;
• корабче до Венеция – 30,00 евро в двете посоки;
• настаняването в самостоятелна стая - 200,00 лв.

ВСИЧКИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПРИ минимум 30 записани туристи и се заплащат предварително! Цената е валидна за настаняване в двойни и тройни стаи.

Ако няма възможна комбинация се заплаща задължително настаняването в единична стая.

Срокове и Условия:

Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при условие, че остават мин. 60 дни до датата на отпътуване. Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането.

Плащания:

• до 3 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек;
• до 10 дни преди Тръгване 100%

Неустойки:

• за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета
• за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%
• за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%
• за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

Допълнителна информация:

• Офертата важи при минимум 40 туристи;
• При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването;
• Необходими документи за пътуване – лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина;
• Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни;
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.

 

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.