Австрия, Германия, Франция, Швейцария, Италия

Дестинация:
Залцбург, Мюнхен, Люксембург, Париж, Берн, Люцерн, Цюрих и Милано
Продължителност:
9 дни
Нощувки:
8 нощувки

Цена:

 

Австрия, Германия, Франция, Швейцария, Италия

Залцбург, Мюнхен, Люксембург, Париж, Берн, Люцерн, Цюрих и Милано

9 дни – 8 нощувки

12 април – 20 април 2020
01 май – 09 май 2020
10 юли – 18 юли 2020
(автобусен транспорт)


1 ден

Отпътуване 05:00ч от София (Стадион "Васил Левски"). Пристигане в Залцбург. Настаняване. Нощувка.

2 ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - туристическа програма в Залцбург, "Градът на музиката и солта": Капител плац - основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа и крепостта Хоензалцбург (една от най-големите запазени досега в Европа); родната къща на Моцарт; дворецът Мирабел, разположен на десния бряг на река Залцах. Свободно време. Отпътуване за Мюнхен. По желание и срещу доплащане - туристическа програма в града: църквата "Св. Михаил"; катедралата "Фрауенкирхе"; Мариенплац; Старото и Новото кметство; Музикалният часовник с танцуващите фигури; площад Макс Йозеф; Резиденцията на баварските крале; Театинеркирхе. Свободно време. Настаняване. Нощувка.

3 ден

Закуска. В 08:00ч - отпътуване за Страсбург. Свободно време с възможност за разходка с корабче. Отпътуване за Люксембург, наричан още "Гибралтар на Севера" - един от финансовите центрове на Европа. По желание и срещу доплащане - туристическа програма, по време на която от Площада на Конституцията ще се насладите на чудесната панорама на долината Петрюс. Ще се разходите от Площада на Армията до най-красивата тераса в Европа върху скалата Бок и Казаметите. Ще видите още Двореца на Великия херцог, Катедралата и площад Гийом с паметника на херцогиня Шарлота. Отпътуване за Париж. Настаняване. Нощувка.

4 ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на Париж с екскурзовод: операта Гарние - най-внушителният паметник от Втората империя; величествената Съдебна палата; Триумфалната арка; мостът Александър; Големият и Малкият дворец; катедралата "Мадлената"; елегантният площад Вандом с 44-метровата колона; Лувърът - един от най-големите дворци и световен музей; малката триумфална арка Каросел; световноизвестната Сорбона в Латинския квартал; Пантеонът - един от най-забележителните паметници на града; площад Трокадеро; Люксембургските градини; Домът на инвалидите с гроба на Наполеон; градината Тюйлери, заела мястото на опожарения дворец Тюйлери; Кметството в неоренесансов стил; остров Сите ("Люлката на града"); "Нотр Дам" - огромната каменна симфония и най-великолепната френска готическа катедрала. Свободно време в Латинския квартал, с възможност за обяд. Бонус - посещение на Люксембургските градини.
По желание и срещу доплащане - разходка с корабче по река Сена, по време на която ще преминете покрай най-известните забележителности на Париж - Айфеловата Кула, музея Орсе, Нотр Дам, Ботаническата градина, Хотел Де'вил, Лувъра и т.н. Преминава се под някои от най-красивите мостове на реката. Това е изключително удобен начин за разглеждане на забележителностите в близост до Сена. По желание и срещу доплащане - качване на символа на Париж, Айфеловата кула - нощна и невероятно осветена. Нощувка.

5 ден

Закуска. Бонус - посещение на символа на Париж, Монмартър, и църквата "Сакре Кьор". По желание и срещу доплащане - посещение на Версай с екскурзовод. Дворецът отразява Златния век за Франция на Луи XІV, както и града на XXI век - Дефанс. Възможност за разглеждане на градините на двореца. Вечерта, по желание и срещу доплащане, пешеходна разходка по така наречения Триумфален път, започващ от площад Конкорд, минаващ по мечтаното от всеки авеню Шан-з-Елизе и завършващ до Триумфалната арка - най-големият паметник от този вид. По желание и срещу доплащане - организирано посещение на световно известното кабаре Лидо. Нощувка.

6 ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - посещение на Лувъра или Дисниленд, вълшебно приключение в страната на чудесата! Бонус - отпътуване за Замъците на река Лоара, най-дългата във Франция, наричана "Реката на кралете". Разглеждане на най-внушителния замък, построен от Франсоа I по проект на Леонардо да Винчи - Шамбор. Следва най-красивият и уникален замък в долината на Лоара. Шато Шенонсо носи женствения отпечатък на всяка от неговите собственички от построяването му през 1513г насам. Отпътуване за Швейцария. Настаняване на френска територия. Нощувка.

7 ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - екскурзия до Швейцарската "ривиера" с обиколка на цялото Женевско езеро. Разходка в международния град Женева, удобно разположен покрай езерото. Разглеждане на цветния часовник и прочутия Женевски фонтан, сградите на ООН и Червения кръст, Стария град със Статуята на Русо и катедралата "Св. Петър". Посещение на Веве със Статуята на Чарли Чаплин. Посещение на Монтрьо със Статуята на Фреди Меркюри. Посещение на Лозана и разходка по крайбрежния булевард на квартала Уши, където сe намира Олимпийският музей, живописно разположен на брега на Женевското езеро. Разглеждане на Готическата катедрала, Синагогата, Кметството и замъка Сен-Мер. Нощувка н френска територия.

8 ден

Закуска. По желание и срещу доплащане - отпътуване за Берн - малък столичен град с непринудена атмосфера, получил името си от мечката, която е била първият трофей на Берхолтод V. По желание и срещу доплащане - програма с разглеждане на Парламента, 6-километровата улица с фонтаните и Часовниковата кула. Продължаване за Люцерн. Пристигане в Люцерн - очарователен град с живописен стар център с рисувани къщи. По желание и срещу доплащане - програма с разглеждане на покрития дървен мост, Монумента на лъва и Панормата. Пристигане в Цюрих - градът с 1030 фонтана, културен и интелектуален център с атмосфера на богатство и естетика. По желание и срещу доплащане - програма с разглеждане на църквата "Свети Петър" с 8-метровия часовник, Женската Катедрала, катедралата "Грьосмюнстер" и Кейовете. Посещение на магазин за шоколади. Отпътуване за Милано. Настаняване. Нощувка.

9 ден

Закуска. Отпътувне за България с полет Милано – София.

Цената включва:

• Транспорт от Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и София с комфортен туристически автобус - минибар, кафе машина, DVD, навигация;
• 1 нощувка със закуска в хотел 2 или 3* в Залцбург;
• 1 нощувка със закуска в хотел 2 или 3* в Мюнхен;
• 3 нощувки със закуски в хотел 2 или 3* в Париж;
• 2 нощувки със закуски в хотел 2 или 3* в района на Швейцария (на Френска тритория);
• 1 нощувка със закуска в хотел 2 или 3* в Милано;
• Посещение на Страсбург, Берн, Люцерн и Цюрих;
• Екскурзия до замъците на река Лоара;
• Професионално екскурзоводско обслужване по време на целия маршрут;
• Пътни, магистрални, гранични такси.

Цената не включва:

• Градска такса –задължително доплащане, на рецепцията в хотелите; • Медицинска застраховка – 1 евро на турист на ден; • Всички такси на посещаваните обекти и музеи; • Туристическа програма в Мюнхен с екскурзовод – 10 евро; • Туристическа програма в Залцбург с екскурзовод – 15 евро; • Туристическа програма в Люксембург с екскурзовод – 10 евро; • Туристическа програма в Париж с екскурзовод – 25 евро; • Разходка с корабче по река Сена – 15 евро; • Целодневна ескурзия до Версай с екскурзовод – 20 евро; • Целодневна ескурзия до Женевско езеро с посещение на Женева, Веве, Монтрьо и Лозана – 35 евро; • Туристическа програма в Берн, Люцерн и Цюрих – 35 евро; • За избор на място или предна седалка - 50лв.

БОНУСИ:

• посещение на Монмартър и църквата "Сакре Кьор";
• екскурзия до замъците на река Лоара.

***Забележка: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата е необходимо да ги заявите и заплатите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.
За контакти: 0895523838; bul.h.kiten@gmail.com