Барселона и Коста Брава със самолет

Дестинация:
Барселона 
Продължителност:
5 / 6 / 7 дни
Нощувки:
4 / 5 / 6 нощувки

Цена:

459 / 499 / 559 лв. ЗАПИТВАНЕ
 
     

Лазурният бряг

5, 6 или 7 дни – 4, 5 или 6 нощувки

29.04 - 06.05

 Самолетна екскурзия


1 ден

Отпътуване от летище София, с полет София - Барселона. Посрещане на летище от представител на фирмата-организатор.
Панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език: Саграда Фамилия отвън, Пасео де Грасия с къщите на Гауди, площад Испания, изкачване на хълма Монтжуик за снимки, пристанището и статуята на Колумб, парка Цитаделата и Триумфалната Арка. Продължителност около четири часа. Пешеходна обиколка  на Готическия квартал. Свободно време.

*** Възможност за доплащане за посещение  „Светлинното шоу на Магичните фонтани” на Барселона - 10 евро при група от мин 25 туриста, с предварителна заявка;

Трансфер летище – хотел. Настаняване. Късна студена  вечеря в ресторанта на хотела.  Нощувка.
 

2 ден

Закуска в ресторанта на хотела. Свободно време в  Лорет де Мар   ИЛИ
* Полудневна екскурзия до Тоса де Мар – едно от най - старите селища в Коста Брава, с включен еднопосочен билет за корабче – 20 евро.
Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
 

3 ден

Закуска в ресторанта на хотела. Свободно време или мероприятие по избор:
*Целодневна екскурзия Абатство Монсерат и „Черната Мадона" – духовното място на Каталуния,  една от най-големите ценности на манастира „Черната Мадона”. Отпътуване към Монтсерат – духовното място на Каталуния, където е построен бенедиктински манастир с хилядолетна история, разположен върху своеобразен планински масив, който впечатлява още от пръв поглед с причудливите си форми. От векове наред Монсерат е поклонническо място. В манастира се намира статуята „Ла Моренета” – Черната Мадона, скрита тук според преданията от Св. Петър.
* Целодневна екскурзия до Емпуриабрава и Бесалу, с включен обяд и билет за разходка с корабче по каналите на Каталунска Венеция.
Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден

Закуска. Свободно време  за разходка в Лорет де Мар. Възможност за изкачване до крепостта.
*По желание на групата: посещение на Ботаническата градина в Лорет де Мар „Jardin Botanic Marimutra„ - 18 евро /входна такса + транспорт/.

Връщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. По желание на групата вечерно мероприятие: Рицарски турнир и Фламенко вечер – впечатляващ шоу–спектакъл с рицарски турнир и фламенко танци – пресъздаден от темпераментни танцьори и талантливи музиканти. В цената е включена обилна вечеря и настаняване на по-предни места в залата по време на турнира. Нощувка.

5 ден

Закуска. Свободен ден за плаж и басейн

6 ден

Закуска. Освобождаване на хотела.
*Екскурзия до Барселона за свободно разглеждане на Аквариума, музея на Пикасо, Камп Ноу.
Трансфер до летище.  Полет  Барселона – София

 

Цената включва:

• Самолетен билет София – Барселона - София с включени летищни такси и ръчен багаж до 10 кг. / малка раница 40х20х25/;
• Транспорт с комфортен туристически автобус (мини бар, кафе машина, DVD, навигация);
• Хотелска анимация по време на престоя;
• 4/5/6 нощувки със закуски и вечери на блок маса в ресторанта на хотел минимум 3* в Коста Брава / Лорет де Мар;
• Екскурзоводско обслужване от професионален екскурзовод по време на цялото пътуване;

 

Цената не включва:

• Рицарски турнир и Фламенко шоу /Вечерно мероприятие/ - 55 евро при група от мин 25 туриста; Цената включва двупосочен трансфер,  обилна вечеря, входна такса
• Панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език /доплащане на входна такса за Саграда Фамилия и Испанско села, препоръчително ползването на слушалки по време на тура/ - 35 евро при група от мин 25 туриста; Цената включва:  трансфер с лицензиран автобус, пътни такси; екскурзоводско обслужване на български език;
• Целодневна екскурзия до Емпуриабрава и Бесалу – транспорт, пътни такси, паркинги, екскурзоводско обслужване, включен обяд и билет за разходка с корабче  -  55 евро при група от мин 25 туриста
• Екскурзия  до Барселона за свободно разглеждане на Аквариума, музея на Пикасо, Камп Ноу, зоологическата градина  или  свободно време в Барселона.  Трансфер от хотела до 2 спирки в центъра на Барселона – Аквариума и Камп Ноу, както и трансфер през деня между двете - 25 евро при група от мин 25 туриста; Входните такси се заплащат индивидуално на място: Аквариума – 20 евро за възрастен;  „Камп Ноу“ – 23 евро за възрастен;  Музея на Пикасо – 14 евро за възрастен;
• Целодневна екскурзия Абатство Монсерат и „Черната Мадона“ -  45 евро при група от мин 25 туриста; Цената включва:  трансфер с лицензиран автобус, пътни такси; екскурзоводско обслужване на български език;
• Доплащане за посещение  „Светлинното шоу на Магичните фонтани” на Барселона - 15 евро при група от мин 25 туриста;
• Международна медицинска застраховка – 2 евро на ден
• Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
• Туристическа /градска такса/ - ½ евро на човек на вечер /заплаща се на място при настаняване/
• Трансфер летище

 
Резервиране: без финансов риск, с минимален депозит.
Карантина - връщане на парите.
При налагане на карантина за влизане в страната на пътуване от България или за влизане от страната на пътуване към България парите се възстановяват на клиента на 100% (без удръжки, глоби, неустойки).
При установяване на зараза от COVID-19 преди тръгване - позитивен PCR тест, парите се възстановяат на клиента на 100% (без удръжки, глоби, неустойки).
В случай, че се установи, че клиента е заразен от Covid-19 по време на пътуването - разходите по лечение в болница се покриват според условията на застрахователя за "Помощ при пътуване" (базова). Карантиниране на клиент е за сметка на предплатената вече екскурзия.